Museot

Wiurilan Museot

Koti- ja hevosvaunumuseo

Wiurilan koti- ja hevosvaunumuseoissa pääset aikamatkalle kartanon historiaan sekä osalliseksi Armfeltien perheen kartanoelämään. Wiurilan koti- ja hevosvaunumuseot sijaitsevat upeassa C. L. Engelin suunnittelemassa talousrakennuksessa. Museokierroksia tehdään ryhmille opastuksella ja museoihin voi tutustua myös omatoimisesti.

Yksittäisvierailu ilman opastusta 10 €/hlö.
Lapset puoleen hintaan.
Alle kouluikäiset lapset ilmaiseksi.

Aateliskartano

Wiurilan päärakennus on avautunut nyt myös yleisölle opastetuilla kierroksilla.
Kartanon on piirtänyt arkkitehti C.F.Bassi.

Wiurilan kartanon museokierrokset

Voit räätälöidä opastetun museokierroksen valitsemalla joko kaikki tai jotkin näistä:

· Kartanon historia
· Hevosvaunumuseo
· Kotimuseo
· Päärakennus

Wiurilan museoissa pääset aikamatkalle kartanon historiaan sekä osalliseksi Armfeltien perheen kartanoelämään. Wiurilan koti- ja hevosvaunumuseot sijaitsevat upeassa C. L. Engelin suunnittelemassa talousrakennuksessa.

Kartanon kotimuseossa on esillä Wiurilan esineistöä 1800-luvulta lähtien. Näyttelyssä on pukuja, asusteita, huonekaluja, astioita, leluja, työvälineitä, kuvia ym. sekä tietoa Wiurilan kartanossa asuneista henkilöistä ja suvuista.

Hevosvaunumuseossa on seudun kartanoiden ajopelelejä aina 1700-luvulta alkaen. Kokoelmassa on 19 vaunua ja 7 rekeä pienistä ponirattaista aina suuriin valjakkovaunuihin. Museon tilassa on aikakauden valjaat ja tarvikkeet sekä kartanon vanha paja ja puuverstas pienoiskoossa.

Wiurilan päärakennus on arkkitehti Bassin piirtämä. Se sijaitsee noin 300 metriä koti- ja hevosvaunumuseoista. Siirrymme päärakennukseen jalan ja nousemme kivisiä portaita pitkin toiseen kerrokseen. Tutustumme päärakennuksen kauniimpiin huoneisiin. Voimme aistia menneen ajan huoneissa. Huom! Kohde ei ole esteetön.

Kielet: suomi, ruotsi, englanti
Kesto: 1,5h
Hinta: 25 €/henkilö (alle 10 henkilön ryhmille 250 €/ryhmä) sisältää opastuksen ja sisäänpääsyn museoihin.

Ryhmävaraukset:

Ravintola Sigrid