Wiurila herrgård

Wiurila herrgård

Välkommen att uppleva äventyr hos oss på Wiurila! På den magnifika herrgårdens marker i Halikko finns det gott om saker att se och uppleva för alla åldrar. Herrgården ligger nära väg 110, bara sju kilometer från Salo, vilket gör det lätt att svänga in till Wiurila för att trivas.

I centrum av herrgårdsområdet finns en stor gårdsbyggnad ritad av C.L. Engel, där restaurang Wiurilas Sigrid med sina delikatesser och soliga terrasser lockar. För resenärer finns även bekvämt boende i gästhuset mitt emot restaurangen. I byggnaden hittar du det charmiga herrgårdsmuseet, där föremål som använts av släkten Armfelt visas upp, samt det unika hästvagnsmuseet med fordon från 1800-talet och framåt.

Under sommaren öppnas de olika utrymmena i gårdsbyggnaden, som det gamla spannmålsmagasinet, det tidigare tjärförrådet med sitt klocktorn samt valvkällarna för konstutställningar. Egentliga Finlands största samtidskonstutställning Wiurilas sommar-biennal breder ut sig i dessa utrymmen. Verk av över trettio konstnärer visas i dessa vackra omgivningar och entrén är fri. Området omges av vacker natur och parkområden med rikliga rosträdgårdar. De vidsträckta golfbanorna öppnar upp ett kuperat, historiskt landskap för både spelare och promenader. Från Wiurila har man utsikt över havet och på våtmarksstränderna betar på sommaren en hjord av Highland cattle . Fågellivet i Halikkoviken, inklusive områdets örnar och nattskrikande ugglor, intresserar säkert fågelentusiaster.

På området måste hastighetsbegränsningarna följas eftersom det finns fotgängare, ryttare och golfspelare på vägarna.

Välkommen!