Wiurilan kartano

Wiurilan kartano

Tervetuloa Wiurilaan kokemaan elämyksiä. Halikossa sijaitsevan upean kartanon mailta löytyy runsaasti katsottavaa ja koettavaa kaikenikäisille. Kartano sijaitsee lähellä 110-tietä, vain seitsemän kilometrin päässä Salosta, joten Wiurilaan on helppo poiketa viihtymään.

Kartanoalueen keskiössä on suuri, C.L. Engelin suunnittelema talouskeskus, josta löytyy ravintola Wiurilan Sigrid herkkuineen ja aurinkoisine terasseineen. Matkailijalle on tarjolla myös mukavaa majoitusta ravintolaa vastapäätä sijaitsevassa vierastalossa. Rakennuksesta löytyy ihastuttava kartanon Kotimuseo, jossa on esillä Armfelt-suvulla käytössä ollutta esineistöä sekä ainutlaatuinen Hevosvaunumuseo jossa on aikakauden menopelejä 1800-luvulta lähtien.

Kesäkaudella kartanon talousrakennuksen tilat avautuvat nykytaiteen näyttelyille. Varsinais-Suomen suurin nykytaiteen näyttelykokonaisuus Wiurilan kesä -biennaali levittäytyy vanhoihin viljamakasiineihin, tervavarastoon, holvattuihin maakellareihin ja kartanon puistoalueelle. Vuorovuosin biennaalin kanssa järjestetään pienimuotoisempi Wiurilan kesän Studionäyttely, jossa keskitytään esittelemään 1-5 aikalaistaiteilijan tuotantoa. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Aluetta ympäröi kaunis luonto ja puistoalue runsaine ruusutarhoineen. Laajalle levittäytyvät golfkentät avaavat kumpuilevaa, historiallista maisemaa niin pelaajille kuin ulkoilijoillekin. Wiurilasta on näköala merelle, jonka kosteikkoisilla rannoilla laiduntaa kesäisin lauma karjaa. Halikonlahden linnusto, joihin kuuluu alueella viihtyvä kotka ja öisin huhuileva huuhkaja, kiinnostaa varmasti alan harrastajia.

Alueella tulee noudattaa nopeusrajoituksia koska teillä liikkuu jalankulkijoita, ratsastajia sekä golffaajia.

Tervetuloa!